NOTICE!

The Weatherzone forum has now closed and is in read-only mode until the 1st of November when it will close permanently. We would like to thank everyone who has contributed over the past 18 years.

If you would like to continue the discussion you can follow us on Facebook and Twitter or participate in discussions at AusWeather or Ski.com.au forums.

Page 2 of 7 < 1 2 3 4 5 6 7 >
Topic Options
#264626 - 24/10/2004 03:30 Re: Weatherzone Service Issues
Simmah Offline
Weatherzone Addict

Registered: 03/07/2001
Posts: 2548
Loc: Wollongong - NSW
Ive had problems and im on a 1.5mbit connection.

Things like pages load a bit, then have to wait 10-60 seconds for the rest to load. normally i just hit stop and reload, normally does it quicker then...

Simon

Top
#264627 - 24/10/2004 03:35 Re: Weatherzone Service Issues
Simmah Offline
Weatherzone Addict

Registered: 03/07/2001
Posts: 2548
Loc: Wollongong - NSW
Quote:
Originally posted by Dave-Wx:
The forum and WZ itself have been a bit unresponsive of late - very noticeable when you are connected to a LAN with very high bandwidth.

If I click on a thread, or a product it will often not work at all...but if I click on it a second time it comes in a flash like usual. Ultimately its a bit of a niggling problem, nothing's really stopping me seeing what I'm trying to view. smile
I also have the same problem... click the link, Request gets accepted by the server, but it just simply forgets it has to load that link, lol. click again it goes, "ahh **** thats right" and presto... page open

Simon

Top
#264628 - 24/10/2004 06:29 Re: Weatherzone Service Issues
David Simpson. Offline
Weatherzone Administrator/Moderator

Registered: 13/10/2002
Posts: 4933
Loc: Tasmania
Ditto Dave-Wx & Simon. I'm on cable.

Top
#264629 - 24/10/2004 11:33 Re: Weatherzone Service Issues
Dann Offline
Weatherzone Addict

Registered: 07/05/2001
Posts: 1060
Loc: Fernleigh, Northern NSW
Especially over the last few days I have noticed a slowdown in response from TWC. I have had a couple of timeouts from pages, to which it immediately loads when i click refresh. Today its just reponsively slow - compared to the other sites I am using. There is a 5second lag while a model image attempt to load a model forecast or a sat image.

Top
#264630 - 24/10/2004 12:01 Re: Weatherzone Service Issues
Mark Hardy Offline
Weatherzone Addict

Registered: 23/01/2001
Posts: 2881
Loc: North Sydney, NSW
There does seem to be a problem yesterday and today. It's been pretty slow for me as well. it's certainly not traffic related as it's running at a fraction of what it was during the week. Probably be some internal server process that needs attention. Andrew will check it out tomorrow.

Top
#264631 - 24/10/2004 12:22 Re: Weatherzone Service Issues
volkl Offline
Volunteer Moderator

Registered: 09/02/2003
Posts: 2239
Loc: Wangaratta.....and proud of it...
In all honesty i havnt had a single problem. I must have a better computer thsn the rest of you!! I have a 33.6kbps connection.....Probably that damn slow that i cant notice the difference anyway!!lol

Top
#264632 - 24/10/2004 12:31 Re: Weatherzone Service Issues
pingtang Offline
Meteorological Motor Mouth

Registered: 18/11/2001
Posts: 5525
Loc: Nowra, NSW
I've had a few slight problems where the page doesent want to load from time to time.Nothing at all serious though.
_________________________
RAIN YTD-
34mms

Top
#264633 - 24/10/2004 14:27 Re: Weatherzone Service Issues
Gulf Lines Offline
Banned member

Registered: 01/02/2001
Posts: 6369
Quote:
Originally posted by Andy:
Quote:
Originally posted by Dave-Wx:
[b] ... If I click on a thread, or a product it will often not work at all...but if I click on it a second time it comes in a flash like usual.
Yes, that's much the same as I have been experiencing. It's almost like WZ has disappeared. A page either takes ages or fails altogether, but then a subsequent click and whatever it was loads almost instantly. I just experienced it right now. I went to preview this post and while the preview window opened, it failed to load anything. After around 30 seconds I gave up and closed the preview window, clicked "Preview Post" again and the preview window opened correctly almost immediately. [/b]
That's exactly what the problem is! Well described!

:cheers: Paul smile

Top
#264634 - 26/10/2004 09:29 Re: Weatherzone Service Issues
Laurier Williams2 Offline
Junior Member

Registered: 09/08/2004
Posts: 31
Loc: Sydney/Blackheath NSW
I'm still getting this problem, on two separate systems using separate providers. It is, however, intermittent -- sometimes pages and graphics come straight up; at other times a page (or just its embedded graphic) will take 10 to 20 seconds to load, or (rarely) time out. Just wondering if the problem has been diagnosed?

Top
#264635 - 26/10/2004 09:57 Re: Weatherzone Service Issues
Mark Hardy Offline
Weatherzone Addict

Registered: 23/01/2001
Posts: 2881
Loc: North Sydney, NSW
No. We don't have any idea what is causing the problem. It seems to happen both when the site is busy and also when it is very quiet. We are still looking.

Top
#264636 - 27/10/2004 15:22 Re: Weatherzone Service Issues
Andy Offline
Weatherzone Addict

Registered: 29/06/2001
Posts: 1018
Loc: Mid-North Coast, NSW
The problems as previously described seem to be quite bad today (Wednesday 27th). I'm getting frequent page timeouts and often have to click a link multiple times before a page will load. Leaving a self-updating page (such as NSW Lightning) open in the browser usually results in a "server not found" error within a few updates. The problems are affecting both the WZ site and the forums. All other websites I have visited today are responding normally.

Top
#264637 - 27/10/2004 15:38 Re: Weatherzone Service Issues
Mick Offline
Member

Registered: 26/08/2003
Posts: 1022
Same problem here, you have to click 5000 times before a page loads, posting a reply generally means you have to refresh the page and as for alternating between the forums and the home page, well you could have dinner while it loads.
Never used to be like this before, hope a solution can be found soon frown

Top
#264638 - 27/10/2004 15:54 Re: Weatherzone Service Issues
Gulf Lines Offline
Banned member

Registered: 01/02/2001
Posts: 6369
Yep same issues here. Posting on a thread, for eg., takes at least 3 stops and re-sends.

Any news TWC staff?

Top
#264639 - 28/10/2004 09:53 Re: Weatherzone Service Issues
Gulf Lines Offline
Banned member

Registered: 01/02/2001
Posts: 6369
Any news??? This is getting increasingly frustrating.

Top
#264640 - 28/10/2004 10:50 Re: Weatherzone Service Issues
Dave-Wx Offline
Weatherzone Addict

Registered: 27/08/2001
Posts: 4950
Loc: Heritage Park, Brisbane, QLD
I imagine they are trying hard to find out whats going on - I agree with the others, its gotten worse in the last day or two...the time it takes to do a model run here is now longer than it takes on ISDN back home!

Edit: This post took 1.5 mins to get though lol

Top
#264641 - 28/10/2004 11:36 Re: Weatherzone Service Issues
Mark Hardy Offline
Weatherzone Addict

Registered: 23/01/2001
Posts: 2881
Loc: North Sydney, NSW
We have a PC here dialled into Ozemail to see if we can replicate the problem. So far it seems to be working fine.

What we can say is there is no problems with anything here - server, database, bandwidth are all running at a fraction of their capacity. Internally, the site is blindingly fast. Normally if there are internal issues here, then we see the site running slow as well.

We'll keep looking but so far it seems like the problem is outside our control.

Top
#264642 - 28/10/2004 11:42 Re: Weatherzone Service Issues
Gulf Lines Offline
Banned member

Registered: 01/02/2001
Posts: 6369
Strange that it effects all ISP's??

Top
#264643 - 28/10/2004 11:47 Re: Weatherzone Service Issues
Mark Hardy Offline
Weatherzone Addict

Registered: 23/01/2001
Posts: 2881
Loc: North Sydney, NSW
It's not all ISPs. Telstra seems to be worse than most. Ozemail appears fine from what we can see. Our own ISP is NTT and we are trying to find out other sites they host to see how they are faring.

Top
#264644 - 28/10/2004 12:06 Re: Weatherzone Service Issues
KevD Offline
Occasional Visitor

Registered: 23/09/2001
Posts: 5236
Loc: Bellingen NSW 2454
Quote:
Originally posted by Mark Hardy:
We have a PC here dialled into Ozemail to see if we can replicate the problem. So far it seems to be working fine.

What we can say is there is no problems with anything here - server, database, bandwidth are all running at a fraction of their capacity. Internally, the site is blindingly fast. Normally if there are internal issues here, then we see the site running slow as well.

We'll keep looking but so far it seems like the problem is outside our control.
Thanks for the update Mark but surely you cannot be the only site on the internet that has problems with Telstra? If it is just you then there must be some config settings that need changing. I use Bigpond and it is really slow with you guys...not always but definately a lot more over the last week or so. I now automatically hit buttons on the site twice now to get them to load.

Just as when I design websites I have to make sure they are compatable with as many browsers as possible it must be up to you guys to make sure your site is compatable with the biggest ISP in Australia? I guess it could be hard for you to find out what is happening but I am sure somewhere you have the power to control it smile

Top
#264645 - 28/10/2004 12:12 Re: Weatherzone Service Issues
Mark Hardy Offline
Weatherzone Addict

Registered: 23/01/2001
Posts: 2881
Loc: North Sydney, NSW
I have Telstra at home and it has been unbearably slow at times over the past few days (not today though). Not just for Weatherzone, most of the sites I visit will not load on the 1st attempt. So I don't think the problem is confined us.

If it was a problem here then we would be able to trace it back to a change we made recently. But we have not made any changes to the way our systems interface with the internet.

Try;
www.nttaus.com.au

That is the home page of our ISP.

Top
Page 2 of 7 < 1 2 3 4 5 6 7 >


Who's Online
0 registered (), 37 Guests and 0 Spiders online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Today's Birthdays
benny200, ChaseNZ, ptera, stormymick1, ThunderstormZ, typhoonbeach
Forum Stats
29947 Members
32 Forums
24194 Topics
1529247 Posts

Max Online: 2985 @ 26/01/2019 12:05
Satellite Image